Parchetul Militar a deschis dosar pentru neglijenţă în serviciu în cazul intervenţiei pompierilor la incendiul din Constanţa

Parchetul Militar a deschis dosar pentru neglijenţă în serviciu în cazul intervenţiei pompierilor la incendiul din Constanţa

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul în care pompierii au intervenit la incendiul izbucnit marţi, la un bloc din Constanţa, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul 6.

Dosarul a fost deschis în urma unei autosesizări a Parchetului Militar, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Dediu.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. O femeie aflată în apartament a încercat să scape ieşind în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj. Iniţial, femeia şi soţul acesteia reuşiseră să iasă din apartament, însă ea s-a întors în locuinţă pentru a recupera un laptop.

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări.

Femeia care a sărit de la balcon de frica flăcărilor a murit: ISU Dobrogea nu are pernă gonflabilă, iar autoscara de salvare a fost adusă prea târziu

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

ISU Constanţa a transmis că la faţa locului a fost adusă o autoscară, la două minute după ce femeia a căzut de la etaj, însă în spaţiul public au apărut imagini care arată că autoscara ar fi ajuns cu o întârziere de 14 minute.

Citeşte şi: