Incendiu puternic într-un bloc din Constanța. UPDATE Anchetă după ce o femeie a murit sărind de la etajul 6 de frica flăcărilor (Video)

Incendiu puternic într-un bloc din Constanța. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Anchetă după ce o femeie a murit sărind de la etajul 6 de frica flăcărilor (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit, marți dimineața, într-un apartament din Constanța, aflat la etajul 6 al unui bloc cu 7 etaje.

„Se intervine cu trei autospeciale de stingere și cu o scară la un apartament situat la etajul șase dintr-un bloc cu șapte nivele. Apartamentul arde generalizat, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Din păcate este și o victimă, o femeie, care în momentul de față se află în stop cardio-respirator", a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, în timpul misiunii pompierilor.

ADVERTISING

Aceasta a precizat că la acel moment echipele de la fața locului îi acordau prim-ajutor medical proprietarei apartamentului.

Oficialul ISU a precizat, la Realitatea PLUS, că soțul femeii s-a autoevacuat din apartament.

UPDATE 12:30 - În ciuda eforturilor medicilor, femeia rănită nu a supraviețuit.

UPDATE 17:00 - Soțul victimei a declarat, la Digi24 că femeia inițial se salvase, dar s-a întors în clădire după un laptop. De meserie, ea era contabilă.

Bărbatul a spus și că a durat mult ca pompierii să pornească apa, considerând că dacă ar fi făcut-o mai devreme poate că pagubele materiale ar fi fost mai mici.

ADVERTISING

Cum s-a produs tragedia și ce spune IGSU

Focul a izbucnit într-un apartament aflat la etajul 6. Femeia ar fi sărit de la etajul 6, nefiind foarte clar modul în care s-a întâmplat acest lucru, conform televiziunilor de știri. Unele persoane au declarat că femeia a căzut, în timp ce alții susțin că a sărit și că pompierii ar fi prins-o cu un cearșaf.

Declarațiile martorilor sunt contradictorii și în privința cauzei incendiului. Unele persoane spun ca focul ar fi izbucnit de la o lumânare, iar alții au declarat că au auzit o explozie.

ADVERTISING

UPDATE 17:20 - Pe măsură ce au apărut în spațiul public imagini din momentul în care femeie cade de la balcon și opinia publică a început să acuze intervenția pompierilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că a început propria anchetă.

”Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.

Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇