Femeia care a sărit de la balcon de frica flăcărilor a murit: ISU Dobrogea nu are pernă gonflabilă, iar autoscara de salvare a fost adusă la două minute de la momentul căderii

Femeia care a sărit de la balcon de frica flăcărilor a murit: ISU Dobrogea nu are pernă gonflabilă, iar autoscara de salvare a fost adusă la două minute de la momentul căderii

IGSU a transmis, marți la amiază, precizări privind intervenția din timpul incendiului din Constanţa, în urma căruia o femeie a murit după ce s-a aruncat de la balcon de teama flăcărilor.

Iată explicațiile IGSU transmise de la momentul informării la 112 despre incendiul respectiv.

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.
ADVERTISING

ISU Dobrogea nu are pernă gonflabilă

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat pentru News.ro că şase persoane au fost evacuate de către pompieri din acel bloc și că patru au ieşit singure.

Soţul femeii a fost rănit, suferind arsuri de gradul doi pe faţă şi a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Celelalte persoane evacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Anca Chiriţă a precizat că în dotarea ISU Dobrogea nu există o pernă gonflabilă, care ar fi putut fi utilizată la salvarea femeii respective.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incendiul a izbucnit marţi dimineaţă la un bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Femeia care locuia în apartament s-a panicat şi a sărit de la la balcon, de la etajul şase. Cadrele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, dar nu au reuşit să o salveze.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇