Orban, despre o posibilă revenire la starea de urgență: Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară care să afecteze economia

Orban, despre o posibilă revenire la starea de urgență: Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară care să afecteze economia

Premierul Ludovic Orban a făcut un nou apel la populație să respecte cu strictețe regulile sanitare, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Întrebat dacă este posibilă instituirea unei noi stări de urgență, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în România, Orban a precizat că autoritățile nu doresc impunerea unor noi restricții, care să aibă efect asupra economiei.

”Obiectivul nostru este de a utiliza toate pârghiile instituționale pentru a ține sub control epidemia. Imediat ce intră în vigoare Legea carantinării și izolării, vom stabili acțiunile și măsurile permise. Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară, măsuri care să aibă efect asupra economiei. Respectați măsurile sanitare”, a spus Orban, luni.

ADVERTISING

Tătaru: În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. La nivel local este posibilă carantinarea unor localităţi

Ministrul Muncii: O să ajungem într-adevăr în situația de a evalua reintrarea în starea de urgenţă

Mai multe controale la terase și cluburi

Referitor la unele estimări care spun că în septembrie s-ar putea înregistra în România 1 milion de cazuri de COVID-19, premierul a precizat că au existat, de la începutul pandemiei, diverse prognoze sumbre care nu s-au adeverit.

”Sunt mai multe prognoze, îmi aduc aminte de prognoze care dădeau diverse cifre sumbre și nu s-au confirmat. Toate structurile și specialiștii își fac datoria și iau toate măsurile posibile legal pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISING

Cred că ați constatat că a crescut numărul echipelor de control, realizăm și o campanie de comunicare prin care să convingem românii să respecte regulile. Dacă suntem responsabili vom reuși să ținem în frâu această epidemie. E mai simplu să purtăm mască, să păstrăm distanța, decât să ajungem în situația să avem noi restricții”, a subliniat Orban.

Întrebat dacă se ia în calcul închiderea teraselor și cluburilor noaptea, premierul a spus doar că vor exista mai multe controale.

Orban ar vrea să închidă cluburile noaptea: Va trebui să ne gandim foarte serios. Sunt și terase de fiţe unde nu se respectă regulile

ADVERTISING

Nelu Tătaru spune că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor

”Luăm în calcul intensificarea controalelor la terase, cluburi, să ne asigurăm că se respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

Avem 37.458 de cazuri de COVID-19

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în România la 37.458.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 767 de noi cazuri COVID-19, pentru ultimele 24 de ore. Numărul a fost în scădere față de sâmbătă, dar au fost efectuate mai puține teste – 14.889, față de 18.732.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 286 de pacienţi, trendul menținându-se ascendent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇