Orban ar vrea să închidă cluburile noaptea: Va trebui să ne gandim foarte serios. Sunt și terase de fiţe unde nu se respectă regulile

Orban ar vrea să închidă cluburile noaptea: Va trebui să ne gandim foarte serios. Sunt și terase de fiţe unde nu se respectă regulile

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că există ”zone şi activităţi” unde se constată o încălcare mai gravă a regulilor şi unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor.

”Este clar că există zone şi activităţi unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor, unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor care participă la aceste activităţi sau intră în contact cu alţi oameni.

Din cauza asta va trebui să concentrăm toate eforturile noastre în primul rând către aceste zone astfel încât să putem fi eficienţi, iar măsurile pe care le luăm să aibă rezultatele scontate. Obiectivul nostru clar este acela de a ne asigura că orice actor instituţional din zona publică sau privată este angajat în respectarea regulilor.

ADVERTISING

De asemenea, aceia care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii. Este clar că pe litoral sau în staţiuni, staţiuni de munte sau în alte zone există încălcări semnificativ ale regulilor”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, la videoconferinţa cu prefecţii.

Orban: Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia

Orban se gândește să închidă cluburile după ora 22.00

Premierul s-a referit şi la terase și cluburi, afirmând că se gândește serios să fie luate măsuri care au fost luate în alte țări, ca după ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ştim foarte clar, sunt terase de fiţe, terase unde nu se respectă regulile şi unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multor dintre patronii de terase nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers de a asigura respectarea regulilor.

Sunt unele cluburi care, părerea mea, ar trebui închise. Va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, ca după ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități.

Şi în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile care duc spre destinaţii de vacanţă şi asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experienţa proprie. Oamenii alimentează şi, dacă nu au mască, ca să plătească sunt lăsaţi să intre fără mască or asta nu este acceptabil”, a explicat el.

ADVERTISING

Ludovic Orban anunță controale ”la sânge” și are un mesaj pentru patronii de pe litoral: Dacă nu se potolesc, le vom închide cluburile!

Controale în transportul în comun

El a solicitat ”orientarea” controalelor spre supermarketuri, pieţe, cu precădere în pieţele închise sau semiînchise, dar a menţionat că vor trebui făcute controale şi în târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber.

Orban cere controale de severitate maximă: Este foarte greu să mai dai drumul la relaxare

”Transportul public - aici în Bucureşti este foarte important, aici cereţi şi susţinerea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti să asigurăm respectarea regulilor în metrou. În metrou sunt sute de mii de beneficiari ai serviciului de transport cu metroul zilnic, riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare din cauza asta avem nevoie de o prezenţă constantă, ritmică în metrou pentru a asigura respectarea regulilor.

De asemenea, transportul pe cale ferată, transportul feroviar, în special transportul spre destinaţiile de vacanţă, spre mare, spre munte sau spre destinaţii care asigură trenuri pline, trebuie asigurat în mod obligatoriu respectarea regulilor.

Orban face apel la responsabilitate: Doar Guvernul şi autorităţile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate

Transportul intrajudeţean, transportul cu autocare, de asemenea, poliţia de circulaţie, ISCTR-ul vor trebui să fie extrem de prezenţi. Transportul feroviar, aveţi Poliţia TF, care va trebui să fie extrem de activă şi să asigure respectarea regulilor”, a spus Orban.

Vor fi verificate și locurile unde se joaca șah

Orban a subliniat că şi în hoteluri este importantă respectarea regulilor, spunând că există ”semnale privitoare la hoteluri”.

”În parcuri, rugămintea este să solicitaţi Poliţiei Locale să fie prezentă în locurile de joacă, să li se atragă atenţia părinţilor sau bunicilor că îşi pun în pericol copiii dacă utilizează locurile de joacă.

De asemenea, sunt locurile unde se joacă şah, table, şi acolo trebuie verificată respectarea regulilor pentru că am văzut imagini cu oamenii care stau nas în nas, care nu respectă nicio regulă şi care se pun în pericol unul pe celălalt”, a adăugat el.

Totodată, el a spus că trebuie acordată atenţie zonelor ”de interacţiune cu cetăţenii ale instituţiilor publice”, de la ANAF, Direcţiile de Impozite şi Taxe locale, Registrul Comerţului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇