Orban face apel la responsabilitate: Doar Guvernul şi autorităţile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate

Orban face apel la responsabilitate: Doar Guvernul şi autorităţile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19, că odată cu deschiderea activităţilor care au fost sub restricţie, ca urmare a interacţiunilor dintre oameni, s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri, a cărei cauză principală este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

”Am simţit că este obligaţia mea să fac această declaraţie. Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID 19 – 555 de cetăţeni români care în urma testării au fost declaraţi pozitiv. În ultimele 4 săptămâni am înregistrat o creştere de la săptămână la săptămână a numărului de cazuri.

ADVERTISING

Deşi Guvernul pe care-l conduc a avut o relaxare graduală a măsurilor de restricţie, odată cu deschiderea activităţilor care au fost sub restricţie în diferitele etape, ca urmare a creşterii interacţiunii dintre oameni, am asistat la o creştere a numărului de cazuri.

Cauza principală este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară – portul măştii, păstrarea distanţei fizice, evitarea contactului apropiat, evitarea atingerii feţei.

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri, Guvernul este la datorie alături de celelalte autorităţi. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create de alte instituţii, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea lor şi am asigurat implementarea lor”, a afirmat Orban.  

ADVERTISING

Avem nevoie de un comportament responsabil din partea liderilor politici

El a transmis un mesaj de încredere că Parlamentul va înţelege situaţia şi va adopta legea care să permită autorităţlor să ia toate măsurile de care beneficiază toate ţările – posibilitatea izolării la domiciliu şi tratamentul într-un mediu sub supravegherea medicilor.

”Sunt lucruri fundamentale pentru a rămâne eficienţi”, a explicat premierul.  ”Doar Guvernul şi autorităţile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea liderilor politici şi reprezentanţi ai acestora. Avem nevoie de implicarea tuturor companiilor, pentru că sunt responsabile de respectarea regulilor de protecţie”, a afirmat Orban.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/2555530694708437

Iohannis: Suntem într-o situație complicată. Dragi români, nu lăsați garda jos! Este în joc viața noastră și a celor dragi. Dacă situația se înrăutățește putem să revenim la măsuri mai restrictive


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇