Orașe din România care au rata de infectare mai mare decât Baia Mare, dar nu au intrat în carantină

Orașe din România care au rata de infectare mai mare decât Baia Mare, dar nu au intrat în carantină

Oraşul Baia Mare intră, de la ora 17:00, în carantină zonală, după ce rata de infectare a ajuns la 6,37.

Totuși, alte orașe din ţară au acest indice mult peste 6,37, iar autoritățile locale nu au luat măsura carantinării. Motivele nu sunt cunoscute.

De menționat este că în tot acest timp localități mai mici au fost introduse în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. Însă, iată, că orașele mari sunt ocolite de această măsură.

Amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, preciza, la începutul acestei luni, că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

ADVERTISING

Așadar, nu este clar de ce anumite localități sau orașe nu au intrat în carantină, deși au trecut demult pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori.

Primul județ în care rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori. În Capitală indicele a scăzut pentru a doua zi la rând

Timișoara, Sibiu sau Cluj-Napoca?

De exemplu, la Timișoara, incidența cazurilor a ajuns la 7,83 la mia de locuitori, potrivit Opinia Timișoarei. În județul Timiș, rata a ajuns la 6,52.

Și la Sibiu situația este destul de gravă. Județul este primul care a depășit pragul de 7 infectări la mia de locuitori.

ADVERTISING

Însă în municipiu rata de incidență cumulată este chiar de 11,18 persoane infectate la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, scrie Turnul Sfatului.

Conform ultimelor raportări din presă, la Cluj-Napoca indicele a ajuns la 7,49 de cazuri la mia de locuitori. Asta în condițiile în care la nivelul județului rata de azi este de 6,9. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 707 cazuri noi de SARS-CoV-2 în județ. Este a doua cea mai afectată zonă din țară, după Capitală.

De menționat este că Instituția Prefectului nu pune la dispoziția cetățenilor date despre rata de infectare din localități. Asta deși internauții cer acest lucru pe pagina de Facebook:

comentariu-prefect-cluj

Cifrele pandemiei

9.799 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 38.863 de teste, au anunțat autoritățile miercuri.

ADVERTISING

Bilanțul total al infectărilor urcă astfel la 324.094.

Miercuri dimineață erau internați, în spitalele COVID, 12.687 de bolnavi. Dintre aceștia, se află în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă, 1.092 de oameni.

Este încă zi neagră pentru România, după ce în ultimele 24 de ore au fost răpuse de coronavirus alte 203 persoane. Este un nou record absolut pentru țara noastră.

Iată aici toate datele transmise azi de autorități – Prima zi cu peste 200 de morți din cauza COVID. Peste 1.000 de pacienți sunt la ATI și avem aproape 10.000 de cazuri noi (Infografice)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇