O comisie din Marea Britanie nu recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

O comisie din Marea Britanie nu recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

O comisie pentru vaccinuri din Marea Britanie a anunţat vineri că nu recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 a tuturor copiilor cu vârste de 12 până la 15 ani, preferând o abordare precaută în cazul copiilor sănătoşi, din cauza incertitudinii asupra impactului pe termen lung al efectelor secundare rare, transmite Reuters.

Recomandarea ar putea face ca Marea Britanie să urmeze o abordare diferită faţă de Statele Unite, Israel şi unele ţări europene, care urmăresc vaccinarea mai largă a acestei grupe de vârstă.

Cu toate acestea, nu a fost luată o decizie finală deoarece guvernul a spus că se va consulta cu consilieri medicali pentru a examina alţi factori, cum ar fi întreruperea cursurilor şcolare.

ADVERTISING

Mulţi politicieni s-au pronunţat în favoarea vaccinării mai multor copii.

Marea Britanie a raportat peste 133.000 de decese cauzate de Covid-19 şi aproape 7 milioane de cazuri şi, deşi transmiterea în rândul copiilor poate fi mare, aceştia fac rareori forme grave de boală.

Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a declarat vineri că copiii cu afecţiuni preexistente care îi fac să fie mai expuşi riscului de Covid-19 ar trebui să fie vaccinaţi.

Pentru alţii, a existat un beneficiu mic în urma vaccinării Covid-19. Cu toate acestea, comisia a spus că, deşi rapoartele privind cazuri de inflamaţie cardiacă, cunoscute sub numele de miocardită, la tinerii vaccinaţi cu vaccinul Pfizer/BionTech, au fost de obicei uşoare, a preferat să aştepte mai multe informaţii despre efectele pe termen mediu şi lung ale afecţiunii înainte de a recomanda vaccinarea copiilor sănătoşi.

ADVERTISING

”Opinia JCVI este că, în ansamblu, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării împotriva Covid-19 pentru copiii sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani sunt uşor mai mari decât potenţialele daune”, a spus Wei Shen Lim, preşedinte pentru imunizarea împotriva Covid-19 la JCVI.

”Adoptând o abordare precaută, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală împotrvia Covid-19 pentru această grupă de vârstă, în acest moment”, a spus el, adăugând că datele de siguranţă vor fi revizuite în mod continuu.

JCVI a spus că va extinde eligibilitatea pentru vaccinările pentru Covid-19 la mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu condiţii de sănătate preexistente, subliniind că marea majoritate a puţinilor copii care sunt spitalizaţi cu Covid-19 au astfel de condiţii.

ADVERTISING

Comisia ar urma, de asemenea, să ofere recomandări suplimentare cu privire la un potenţial program de vaccin de rapel pentru vârstnici şi persoanele vulnerabile, care ar putea începe în această lună.

”Am aşteptat aceste date pentru a formula decizii finale în ceea ce priveşte rapelurile, despre care cred că toată lumea ar trebui să se aştepte să audă în următoarele câteva zile”, a declarat pentru Reuters, un membru al JCVI, Adam Finn, medic pediatru la Universitatea din Bristol.

Alte informații relevante pe subiect:

Citește azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇