Nu vă speriați dacă vedeți armata SUA pe străzile României: Se rotesc militarii de la Kogălniceanu

Nu vă speriați dacă vedeți armata SUA pe străzile României: Se rotesc militarii de la Kogălniceanu

Divizia americană Aeroportată 101, dislocată în Constanţa, avertizează că în perioada următoare vom vedea mai multe deplasări de vehicule și echipamente pe drumurile din România.

Oficialii detaşamentului american din Baza militară de la Mihail Kogălniceanu avertizează că a început procesul de rotaţie a unităţilor din România şi alte ţări din regiune.

Americanii explică însă că este vorba doar despre un schimb de trupe şi echipamente, fără ca prezenţa armată să crească în România.

”Săptămâna trecută, elementele Armatei Statelor Unite staţionate nu doar în România, ci în toată Europa de Sud-Est au început procesul de rotaţie a unităţilor între Brigada 2, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) şi Brigada 1, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian). Procesul de tranziţie presupune o creştere temporară a personalului şi a echipamentelor care se deplasează în România şi în ţările vecine”, au transmis oficialii americani.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, în următoarele câteva săptămâni, ”comunităţile locale se pot aştepta să vadă volume mai mari de vehicule şi echipamente militare care se deplasează pe drumurile civile”.

”Tranziţia se aliniază cu o declaraţie a Armatei SUA din 7 martie 2023 care anunţă desfăşurarea a două unităţi care vor menţine prezenţa în Europa de Sud-Est, sprijinind aliaţii şi partenerii noştri NATO. Aceste înlocuiri de unităţi unu-la-unu nu constituie o modificare a nivelului prezentei americane în România, iar unităţile care pleacă se vor întoarce la garnizoanele de origine din Statele Unite”, a mai precizat sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În iulie 2022, militari americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată, unitate care a luat parte la toate marile războaie duse de SUA în ultimii 80 de ani, au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

În acest moment, există aproximativ 4.000 de militari americani din Divizia 101 Aeropurtată care sunt staționați la Kogălniceanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇