Cine era militarul american care a murit la Kogălniceanu, la doar 40 de ani

Cine era militarul american care a murit la Kogălniceanu, la doar 40 de ani

Ministerul Apărării a dezvăluit abia azi numele militarului american care a murit acum o săptămână în baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

Este vorba despre locotenent-colonelul Nicholas D. Goshen, din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată (Asalt Aerian).

MApN subliniază că militarul aflat în misiune în România a murit din cauze naturale, pe 6 septembrie 2022, deşi avea doar 40 de ani.

„Nick a fost un membru valoros al echipei, ale cărui pasiune și devotament față de unitate și soldații noștri au fost extraordinare”, a spus generalul-maior JP McGee, comandantul general al Diviziei 101 Aeropurtate. „Pot să confirm personal talentul său excepțional. Ne va lipsi.”

ADVERTISING

Din luna iunie a acestui an, Divizia 101 Aeropurtată a dislocat aproape 4.000 de militari în Europa, ca parte a eforturilor de întărire a flancului estic al NATO, adaugă sursa citată.

Născut în Ohio pe 26 octombrie 1981, Nicholas D. Goshen și-a început cariera militară ca sublocotenent de infanterie în anul 2004. Este veteran al teatrelor de operații, cu șapte misiuni executate cu diferite unități ale armatei SUA, una în Irak și șase în Afganistan, însumând 42 de luni în teatre de operații din străinătate.

image-17
Foto: MApN

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇