Un militar român a murit în Baza Mihail Kogălniceanu

Un militar român a murit în Baza Mihail Kogălniceanu

Un militar din cadrul Forţelor Aeriene Române a murit, marţi, în Baza 57 Mihail Kogălniceanu. El se afla la odihnă şi a fost găsit de colegi în patul său, în stare de inconştienţă, iar ulterior nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

“Caporalul clasa a II-a Marian Pascu era încadrat la Centrul 70 Geniu Pantelimon şi se afla în misiune în Baza 57 Mihail Kogălniceanu. Militarul, care se afla la odihnă, a fost găsit în patul său de colegi, în jurul orei 16.30, în stare de inconştienţă.

Personalul medical al bazei i-a acordat primul ajutor, militarul fiind ulterior preluat de către un echipaj SMURD. Cu toate eforturile echipelor medicale, caporalul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Sursa citată menţionează că potrivit procedurilor a fost sesizat Parchetul Militar Constanţa, cauza exactă a decesului urmând a fi stabilită după finalizarea procedurilor medico-legale.

De asemenea, comandantul unităţii de care aparţinea militarul a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Caporalul clasa a II-a Marian Paşcu avea 43 de ani şi era angajat al MApN din anul 2006. Era căsătorit şi avea un copil de 12 ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇