Zeci de percheziţii la baza americană de la Kogălniceanu

Zeci de percheziţii la baza americană de la Kogălniceanu

DNA a făcut joi zeci de percheziții la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Este vorba despre 26 de percheziţii la sediul unor firme și acasă la persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, transmite DNA.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de Mediafax, perchezițiile au avut loc într-o cauză în care sunt cercetate licitațiile făcute pentru Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Alte surse citate de G4Media spun că, pe lângă percheziţiile DNA la patronii români, şi militarii SUA au fost vizați de anchetatori americani.

Marele furt de motorină

Amintim că, în noiembrie 2021, procurorii DIICOT au făcut percheziţii pentru destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISING

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de SUA fiind de 2 milioane de dolari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇