O grupare de hoţi a furat motorină de 2 milioane de dolari din baza militară americană de la Kogălniceanu

O grupare de hoţi a furat motorină de 2 milioane de dolari din baza militară americană de la Kogălniceanu

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, şase percheziţii domiciliare vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

ADVERTISING

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.

La sediul DIICOT vor fi aduse 7 persoane pentru audieri.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni ample desfăşurate de procurorii DIICOT şi Poliţia Română, pentru destructurarea unor grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave.

ADVERTISING

Astfel, în mai multe judeţe, vor puse în executare 116 mandate de percheziţie domiciliară şi 49 de mandate de aducere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇