În plină secetă, autoritățile din California se luptă cu hoții care fură apă pentru a uda culturile de marijuana

În plină secetă, autoritățile din California se luptă cu hoții care fură apă pentru a uda culturile de marijuana

Furturile de apă ale cultivatorilor de marijuana au devenit o amenințare majoră în California, în condițiile în care statul se pregătește pentru perioada toridă a anului, marcată de temperaturi extrem de ridicate, de secetă și de incendii.

Mai ales pentru comunitățile izolate, apa este o resursă vitală pe durata arșiței, în California. Așa că ea valorează mult, mai ales în această perioadă.

În acest context, de ani buni, autoritățile se luptă cu hoții de apă. Dintre aceștia, cei mai insistenți și mai periculoși sunt cultivatorii de marijuana, care au nevoie de cantități consistente de apă pentru a-și uda culturile.

ADVERTISING

”Aceste furturi de apă s-au agravat și reprezintă acum o problemă mai mare decât oricând”, a precizat pentru CNN John Nores, fost șef al unui departament de luptă împotriva cultivatorilor de droguri.

Hoții de apă nu se mai dau în lături de la nimic: perforează rezervoare și conducte sau se branșează la hidranți, din care încarcă cisterne cu apă. Sau – acolo unde e nevoie – îi amenință pe fermieri, pentru a le lua apa.

Potrivit statisticilor, din 2013 până astăzi, hoții au furat peste 45 de miliarde de litri de apă de care depinde supraviețuirea comunităților din California, pe durata sezonului secetos.

ADVERTISING

Oficialii spun că, recent – pe măsură ce se apropie canicula – numărul de plângeri privind furturile de apă a crescut brusc. Și tot mai mulți oameni – văzând că furturile de apă au luat deja amploare - se tem de ceea ce va urma, odată cu intensificarea secetei.

Spr exemplu, o comunitate din Antelope Valley a avut deja de suferit după ce - din cauză că hoții au perforat țevi și au extras apa - sistemul de alimentare a rămas fără presiune. Așă că oamenii au rămas fără apă.

Deja oamenii legii au constatat peste 900 de furturi de apă și au demotat peste 400 de conducte artizanale, montate pentru a parazita sisteme de apă și a alimenta culturi de marijuana.

ADVERTISING

Citește și: Fermierii britanici se plâng că Brexitul i-a lăsat fără muncitori sezonieri. Fructele și legumele sunt lăsate să se strice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇