Șapte militari au fost reținuți pentru furt de combustibil de la baza Mihail Kogălniceanu

Șapte militari au fost reținuți pentru furt de combustibil de la baza Mihail Kogălniceanu

Șapte militari și un civil au fost reținuți pentru furt de combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Cei opt sunt bănuiți că au furat șapte tone de kerosen și motorină din rezervele unității militare, pe parcursul acestui an, anunță Parchetul Milita. 

Aceștia urmează să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Marele furt de motorină

Anul trecut, DIICOT anunța destructurarea unui grup infracțional care în 2017 a furat carburanți aparținând Armatei Americane de la baza militară din localitatea Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISING

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de SUA fiind de 2 milioane de dolari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇