Moartea profesorului din Italia nu are nicio legătură cu vaccinul AstraZeneca - autopsie

Moartea profesorului din Italia nu are nicio legătură cu vaccinul AstraZeneca - autopsie

Autopsia profesorului în vârstă de 57 de ani din Italia a arătat că decesul său nu are nicio legătură cu vaccinul AstraZeneca pe care îl făcuse cu o zi înainte să moară.

”A fost o problemă cardiacă bruscă, nu s-a identificat nicio legătură evidentă cu vaccinul, autopsia nu a scos la iveală formarea de trombi”, au spus medicii, potrivit La Repubblica.

Autopsia efectuată de medicul legist Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi.

ADVERTISING

Nu există niciun semn evident care să coreleze moartea profesorului cu administrarea vaccinului, care a fost însă suspendat ca măsură de precauție.

Urmează însă noi investigații care să arate cauza decesului, scrie sursa citată.

Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de a-l vaccina. Cea mai probabilă ipoteză a medicilor, care urmează să fie stabilită, este că a fost o moarte subită cardiacă.

ADVERTISING

Regiunea Piemont, din nordul Italiei, a decis duminică, inițial, suspendarea provizorie a administrării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, după decesul unui profesor vaccinat cu o zi în urmă, relatează AFP şi Reuters.

La scurt timp s-a anunțat că doar lotul de vaccin a fost retras și imunizarea continuă.

Însă luni Italia a decis iar suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Agenţia Italiană a Medicamentului (AIFA) a precizat că măsura este una de precauție și că nu a fost stabilită nicio legătură între vaccin și cazurile de tromboze ale vaselor de sânge din creier, potrivit La Repubblica.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇