Ministrul Energiei susține că a primit informații că există persoane angajate fictiv în mină

Ministrul Energiei susține că a primit informații că există persoane angajate fictiv în mină

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că a primit informații, din rândul minerilor, cum că mai multe persoane sunt angajate fictiv în mină. El nu a adus niciun fel de dovezi sau exemple care să îi susțină afirmațiile.

„În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n..) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă”, a spus ministrul Energiei, luni seara, la Digi24.

ADVERTISING

Acesta consideră că ceea ce s-a întâmplat la Lupeni nu este o soluție: „Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță pe care am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”.

Ministrul Energiei se întâlnește, marți, cu reprezentanți ai Termocentralei de la Mintia, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, care și ea are datorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„CEH practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți (CEH și Mintia – n.red.) care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuare a Ministerului Energiei”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, din extracția de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇