Când ar putea fi repornită Termocentrala Mintia

Când ar putea fi repornită Termocentrala Mintia

Repornirea Termocentralei Mintia ar putea avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, în condiţiile în care minerii din Valea Jiului vor începe lucrul pe 22 februarie şi primul tren cu cărbune va pleca de la exploatările miniere spre producătorul de energie o zi mai târziu, a declarat, sâmbătă, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Prezent la o întâlnire convocată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara cu parlamentarii judeţului pe tema situaţiei cu care se confruntă mineritul din Valea Jiului şi Termocentrala Mintia, directorul general al CEH a arătat că, după repornirea instalaţiilor, agentul termic ar putea fi furnizat în municipiul Deva, la parametri normali, în cursul zilei de joi.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, procedurile de repornire a termocentralei costă în jur de 200.000 de lei.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Măsura afectează direct furnizarea agentului termic către aproximativ 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Ca o primă consecinţă, Inspectoratul Şcolar a anunţat că marea majoritate a şcolilor din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă.

ADVERTISING

Efectele protestelor minerilor din Valea Jiului: Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursuri online pentru că nu au căldură

Conform inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare.

Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇