În ciuda protestelor din Valea Jiului, Cîţu garantează că "nicio mineriadă nu se va întâmpla" în mandatul său

În ciuda protestelor din Valea Jiului, Cîţu garantează că "nicio mineriadă nu se va întâmpla" în mandatul său

Premierul Florin Cîțu a comentat, luni dimineață, noul protest al minerilor.

Sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara. Cei blocaţi în subteran la Lupeni ameninţă cu greva foamei (Video)

Prim-ministrul susține că îi înțelege, însă critică decizia de a protesta.

”Este un domeniu dificil (...) Îi înțeleg. Știu că trec printr-o perioadă dificilă, dar nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele (...) Am găsit soluții și pentru următoarele trei luni de zile.

ADVERTISING

În același timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea, spun că nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună.

În 2020, când au fost majorate salariile, și ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă.

De aceea, spun că înțeleg, găsim soluții, știu că este o situație dificilă. Formula nu mi se pare cea mai fericită, dar se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni tot din aceeași categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii '90”, a afirmat Florin Cîțu, înainte de a participa la Biroul Executiv al PNL.

ADVERTISING

”Nicio mineriadă în mandatul meu”

Totodată, el a promis că în mandatul său nu va avea loc o mineriadă, precum cea din iunie 1990.

Vreau să le spun atât românilor și bucureștenilor: că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat. 

Florin Cîțu

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante.

ADVERTISING

Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au programate luni întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇