Marea Britanie găzduieşte mai mulţi cetăţeni UE decât unele state din uniune

Marea Britanie găzduieşte mai mulţi cetăţeni UE decât unele state din uniune

Marea Britanie a acordat statut de rezident permanent unui număr de 4,3 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene, mai mulţi decât populaţia unor state din blocul comunitar, ceea ce arată că Brexit-ul nu a dus la un amplu exod al cetăţenilor UE, a declarat Michael Gove, ministru responsabil pentru coordonarea Cabinetului de la Londra.

După referendumul din 2016 asupra Brexit, unii angajatori şi universităţi au atenţionat că Marea Britanie va înregistra un exod de specialişti şi că cetăţenii UE se vor întoarce în ţările lor, amintește Reuters.

ADVERTISING

Cetăţenii din Uniunea Europeană, din Spaţiul Economic European şi din Elveţia, precum şi familiile lor, pot solicita statutul de rezident permanent pentru a continua să trăiască în Regatul Unit după 30 iunie 2021, în cazul în care ei trăiau în această ţară înainte de 31 decembrie 2020.

"Au existat 4,9 milioane de cereri şi 4,3 milioane au primit statutul (de rezident permanent), deci în Regatul Unit sunt mai mulţi cetăţeni ai UE decât în unele state membre - ceea ce este minunat", a spus Michael Gove în faţa unei comisii parlamentare.

ADVERTISING

"Aceasta este o extraordinară publicitate pentru această ţară. Un număr foarte mare de oameni au ales să rămână" în Regatul Unit, a adăugat el.

Potrivit lui Gove, "aceasta demonstrează caracterul mincinos al absurdităţilor care susţineau în timpul (votului asupra) Brexit că într-un fel Regatul Unit a devenit mai puţin atractiv şi că cetăţenii UE vor pleca sau că aceasta va dăuna universităţilor şi sectorului nostru medical".

Regatul Unit are mai mulţi cetăţeni UE decât unele state membre, precum Slovenia, Malta, Luxemburg, Lituania, Letonia, Cipru, Croaţia şi Estonia, potrivit statisticilor privind populaţia din UE. Datele oficiale britanice arată că cetăţeni din UE continuă să se mute în Regatul Unit. 

ADVERTISING

Află mai multe informaţii despre Brexit:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇