Vameșii olandezi confiscă inclusiv sandvișurile șoferilor britanici: Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău! (Video)

Vameșii olandezi confiscă inclusiv sandvișurile șoferilor britanici: Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău! (Video)

O televiziune de știri olandeză a prezentat imagini cu un vameș care confisca sandvișurile cu șuncă ale șoferilor care veniseră cu feribotul din Marea Britanie.

Asta pentru că, potrivit regulilor post-Brexit, este interzis să fie aduse în UE produse din carne sau lactate din Marea Britanie, informează The Guardian.

În materialul video se vede cum vameșii de la Hook of Holland le explică șoferilor cum că, după Brexit, nu mai au voie să aducă în statele UE anumite alimente, precum carne, fructe, legume sau pește.

ADVERTISING

Pus în fața acestor informații, un șofer care avea mai multe sandvișuri învelite în folie de aluminiu îl întreabă pe vameș dacă ar putea să predea carnea și să păstreze doar pâinea.

”Nu, totul va fi confiscat. Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău”, îi răspunde vameșul.

ADVERTISING

Interdicțiile au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2021, odată ce perioada de tranziție pentru Brexit s-a încheiat. Cetățenii care intră în UE trebuie să consume produsele de origine animală înainte să treacă granița sau vor trebui să le predea.

Vameșii olandezi au prezentat și fotografii cu produsele confiscate, care variază de la cereale pentru micul dejun la portocale, și mesajul ”de la 1 ianuarie nu mai puteți aduce mâncare din Marea Britanie. Așadar, pregătiți-vă dacă veniți în Olanda și răspândiți vestea. Așa prevenim risipa alimentară și asigurăm trecerea rapidă prin vamă”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇