Manifestaţii pro-palestiniene la Paris, Madrid, Londra, Montreal și Washington: "Acesta nu este război, e genocid!" (Video)

Manifestaţii pro-palestiniene la Paris, Madrid, Londra, Montreal și Washington: "Acesta nu este război, e genocid!" (Video)

Mii de persoane au participat sâmbătă la manifestaţii pro-Palestina în mai multe oraşe din toată lumea: Paris, Madrid, Londra, Berlin, Haga, Montreal, Washington.

La Paris, 45 de persoane au fost arestate. Între 2.500 şi 3.500 de persoane, potrivit autorităţilor, 4.500 - 5.000, conform organizatorilor, s-au adunat în mici grupuri în cartierul Barbès-Rochechouart, din departamentul XVIII, sâmbătă, în semn de susţinere pentru Palestina. 

Aproximativ 4.200 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a aplica măsuri "de dispersare sistematic" când manifestanţii au încercat să se regrupeze.

Madrid

În Madrid, aproape 2.500 de persoane, mulţi tineri cu drapele palestiniene, au mers în piaţa Puerta del Sol din centrul oraşului.

"Acesta nu este război, e genocid!", au scandat ei. "Ne masacrează", a spus Amira Sheikh-Ali, 37 de ani, de origine din Palestina.

Manifestații și în SUA și Canada

La Washington şi New York, sute de oameni au luat parte la proteste pro-palestiniene.

Mii de persoane au manifestat la Montreal pentru a-şi exprima solidaritatea cu palestinienii, cerând "eliberarea Palestinei" şi denunţând "crimele de război", comise potritvit lor de Israel în Gaza. 

"Ierusalim aparţine palestinienilor" scria pe o banderolă la o adunare în piaţa din centrul oraşului, în timp ce manifestanţii scandau "Palestina liberă" sau "Israel terorist", a constatat un jurnalist la AFP. 

Londra

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian, solicitând Guvernului britanic să intervină pentru a înceta operaţiunea militară israeliană.

Manifestanţii s-au adunat la prânz în faţa Marble Arch, lângă Hyde Park, de unde au plecat către Ambasada Israelului, de cealaltă parte a parcului, arborând drapele palestiniene şi mesaje prin care cereau "eliberarea" teritoriilor palestiniene.  

Olanda

În Regatul Ţărilor de Jos, câteva sute de oameni la Haga au înfruntat frigul şi ploaia pentru a asculta discursuri şi a flutura steaguri palestiniene în piaţa centrală.

Vineri seara, poliţia olandeză a reţinut pentru scurt timp 100 de demonstranţi pro-palestinieni în oraşul Utrecht pentru că nu respectau distanţarea.

Germania

În Berlin, Poliţia a încheiat un protest pro-palestinian cu 3.500 de persoane, pentru că nu respectau măsurile de distanţare socială împotriva coronavirusului.

Manifestanţii au răspuns aruncând cu pietre, sticle şi artificii. 

Citește mai multe despre acest subiect:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇