Armata israeliană anunță că a lovit casa unui lider Hamas

Armata israeliană anunță că a lovit casa unui lider Hamas

Un tir cu rachetă a fost tras, duminică, asupra casei unuia dintre liderii Hamas din Fâșia gaza, potrivit unui anunț făcut de armata israeliană.

Este vorba despre liderul biroului politic al Hamas în Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, dar nu se știe dacă acesta se afla sau nu în locuinţă, scriu agențiile de știri.

Armata „a atacat domiciliul lui Yahya Sinwar şi al fratelui său, un militant terorist”, a postat armata pe Twitter, unde a publicat şi o înregistrare cu o casă pulverizată într-un nor de praf.

Martori din apropiere au confirmat pentru AFP că domiciliul lui Sinouar din Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, a fost vizat de un tir aerian.

Încarcerat timp de peste 20 de ani de Israel şi eliberat în urma unui schimb de prizonieri, Yahya Sinwar a fost ales în această funcţie în februarie 2017.

Anterior, armata israeliană a anunţat că a vizat locuinţa lui Khalil al-Hayya, adjunctul şefului biroului politic al Hamas.

Armata israeliană a lovit circa 150 de ţinte în cursul nopţii, potrivit informaţiilor publicate duminică de Jerusalem Post, relatează dpa.

Hamas şi armata israeliană sunt angajate de luni în tiruri cu rachete dinspre şi către enclava palestiniană.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇