Secretarul general al ONU se declară consternat de victimele civile din Gaza. Canada reacționează și ea

Secretarul general al ONU se declară consternat de victimele civile din Gaza. Canada reacționează și ea

Cu fiecare zi a conflictului în care se confruntă Israel și organizația Hamas, numărul victimelor civile din Fâșia Gaza crește, ceea ce stârnește consternarea și îngrijorarea secretarului general al Naţiunilor Unite Antonio Guterres.

Acesta se declară „profund îngrijorat” de atacul israelian de sâmbătă, asupra clădirii care adăpostea sediile mass-media internaţionale în Gaza.

Antonio Guterres a spus că este "consternat" în faţa "numărului crescut de victime în rândul civililor, în special de moartea a zece membri din aceeaşi familie, dintre care copii, ca urmare a atacului aerian israelian, vineri seară, în tabăra Al-Shati din Gaza, care viza un lider Hamas". "

ADVERTISING

Și Canada a insistat, sâmbătă, pe "importanţa fundamentală de a proteja jurnaliştii" şi a făcut apel la "măsuri imediate" pentru a pune capăt violenţelor.

Șeful diplomaţiei canadiene Marc Garneau a chemat "toate părţile" să ia "măsuri imediate pentru a pune capăt violenţei, să dezamorseze tensiunile şi să protejeze civilii, refugiaţii, jurnaliştii şi mass-media".  

Israelul a continuat, sâmbătă, atacurile aeriene în Gaza, distrugând un turn de 13 etaje unde îşi aveau birourile organizaţii internaţionale de presă, în timp ce salvele de rachete palestiniene au lovit Tel Avivul.

ADVERTISING

Pe fondul luptelor dintre Israel şi grupările militante palestiniene din Fâşia Gaza, adiministrația Biden a trimis vineri un diplomat în regiune. Înaltul responsabil al departamentului american de Stat al Afacerilor israeliene şi palestiniene, Hady Amr, trebuie să se întâlnească cu lideri israelieni la Ierusalim duminică şi să meargă în Cisiordania pentru discuţii cu responsabili palestinieni.

Tot duminică, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni.

Palestinienii au anunţat că cel puţin 140 de oameni, inclusiv 39 de copii, au fost ucişi în Gaza de la izbucnirea conflictului, luni. Autoritățile israeline spun că unele rachete Hamas au căzut chiar în Fâșia Gaza, provocând morți.

ADVERTISING

Israelul a raportat 10 morţi, între care doi copii.

Citeşte şi:

   


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇