Mai multe spitale din SUA impun vaccinarea obligatorie a angajaților. Dacă nu vor să se imunizeze, sunt dați afară

Mai multe spitale din SUA impun vaccinarea obligatorie a angajaților. Dacă nu vor să se imunizeze, sunt dați afară

Un grup medical american care deține mai multe spitale face obligatorie vaccinarea antiCovid a angajaților.

Este vorba despre Houston Methodist, care deține 8 spitale în Houston, statul american Texas, scrie CNN.

Așadar, toți angajații acestor spitale trebuie să se imunizeze împotriva coronavirusului până la 7 iunie sau vor fi concediați!

Houston Methodist are 26.000 de angajați. El devine astfel primul mare grup de spitale din SUA în care vaccinarea antiCovid devine obligatorie.

Concret, cine nu se vaccinează până la termenul limită de 7 iunie va fi suspendat din funcție, fără plată, timp de 2 săptămâni. Dacă ulterior nici în aceste două săptămâni angajatul nu se imunizează, compania va ”iniția desfacerea contractului de muncă”.

ADVERTISING

Această politică nouă a fost implementată în spitale începând din această lună.

”Ca angajați în domeniul Sănătății trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne proteja pacienții. Alegând să vă vaccinați demonstrați că sunteți lideri. Arătați că vă protejați pacienții, pe voi înșivă, familiile și comunitatea”, le-a transmis angajaților CEO-ul Houston Methodist, dr. Marc Bloom.

Până acum, aproximativ 89% dintre angajații au fost inoculați. După decizia Houston Methodist, și alte grupuri medicale ar putea proceda la fel.

ADVERTISING

Amintim că Italia a impus vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din Sănătate, inclusiv farmaciștii. Cine refuză e suspendat fără plată până în 2022.

Pe de altă parte, agenția care gestionează vămile din Noua Zeelandă a concediat 9 lucrători care au refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇