Mai multe ONG-uri acuză că se fac histeroctomii abuzive asupra migrantelor dintr-un centru din SUA: E un lagăr de concentrare experimental

Mai multe ONG-uri acuză că se fac histeroctomii abuzive asupra migrantelor dintr-un centru din SUA: E un lagăr de concentrare experimental

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus plângere la administraţia americană şi au denunţat luni un număr important de histerectomii practicate asupra migrantelor dintr-un centru de detenţie din Georgia, în SUA.

O infirmieră a stabilimentului este cea care a informat ONG-urile în legătură cu aceste practici care s-ar derula în Centrul Privat de Detenţie din Georgia, unde unele femei sunt închise de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agenţie de poliţie vamală şi de control al frontierelor a Departamentului de Securitate Internă al SUA, relatează AFP.

„Când m-am întâlnit cu toate aceste femei care au fost supuse acestei intervenţii chirurgicale, mi-am spus că totul seamănă cu un lagăr de concentrare experimental. Ca şi cum ar face experienţe asupra corpurilor noastre”, a spus o deţinută intervievată de Project South, unul dintre ONG-urile care au depus plângerea.

ADVERTISING

Fără să fie informate

Infirmiera care a lansat avertismentul a povestit că mai multe femei i-au spus că ele nu înţeleg de ce au fost supuse unei histerectomii, o operaţie care implică înlăturarea totală a uterului sau a unei părţi a acestuia.

"Mai multe deţinute mi-au spus că s-au dus la medic şi au fost supuse unor histerectomii fără să fie informate" în prealabil, a afirmat ea.

Potrivit aceleiaşi surse, a existat în mod special un medic care "practica histerectomii aproape asupra tuturor".

ONG-urile Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights şi South Georgia Immigrant Support Network sunt cele care au înaintat plângerea, depusă în numele migrantelor închise şi a infirmierei care a făcut dezvăluirile.

ADVERTISING

Citește și:

13.000 de scaune în fața Parlamentului de la Berlin pentru migranții din Lesbos: ”Avem locuri!”

Mii de migranți dau în judecată Germania pentru modificarea regulilor pe timpul pandemiei

Prima femeie regizor din Afganistan a fost împuşcată pe stradă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇