Liderul Statului Islamic din Sahel a fost ucis de forţele franceze

Liderul Statului Islamic din Sahel a fost ucis de forţele franceze

Forţele franceze l-au ucis pe liderul grupului jihadist Stat Islamic din Sahara extinsă (EIGS), Adnan Abu Walid al-Sahrawi, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi preşedintele francez Emmanuel Macron, evocând un „succes major” în lupta împotriva terorismului în Sahel.

Liderul EIGS a fost ucis „în urma unei lovituri a forţei Barkhane”, a transmis la rândul ei pe Twitter ministrul forţelor armate Florence Parly, relatează AFP şi Reuters.

Parisul a anunţat în iunie şi iulie moartea sau capturarea altor înalţi responsabili ai EIGS în operaţiuni ale forţei franceze Barkhane şi partenerilor săi, în cadrul strategiei care vizează lideri de organizaţii jihadiste.

ADVERTISING

EIGS, creat în 2015 de Adnan Abu Walid al-Sahrawi, fost membru al Frontului Polisario şi apoi al mişcării jihadiste Al-Qaida în Maghrebul Islamic, a fost desemnat "inamic prioritar" în Sahel la summit-ul de la Pau (sud-vestul Franţei) din ianuarie 2020. Se află la originea mai multor atacuri sângeroase vizând civili şi militari în Mali, Niger şi Burkina Faso. 

French President Emmanuel Macron says AL-Sahrawi has been killed | Latest World English News | WION

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇