Lavrov afirmă că Occidentul ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe Putin de crime de război

Lavrov afirmă că Occidentul ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe Putin de crime de război

Liderii occidentali ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe preşedintele Vladimir Putin de crime de război, a declarat luni ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ca reacție la acuzaţiile liderilor occidentali.

Lavrov a spus că Moscova va organiza o conferinţă de presă pentru a demonstra că acuzaţiile occidentale potrivit cărora soldaţii săi au ucis civili în nordul Ucrainei sunt false.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat luni pe Putin de crime de război şi a cerut un proces, sporind astfel protestul global faţă de uciderea civililor din oraşul ucrainean Bucea, pe măsură ce au apărut imagini tot mai multe cu moartea acestora.

ADVERTISING

Ziua 40 de război - desfăşurarea evenimentelor

Kremlinul a negat categoric orice acuzaţie legată de uciderea civililor, inclusiv în Bucea, unde a spus că mormintele şi cadavrele au fost înscenate de Ucraina pentru a păta imaginea Rusiei.

Întrebat la o conferinţă de presă despre comentariile lui Biden, Lavrov a declarat că Occidentul ar trebui să se gândească mai întâi la propriile acţiuni din Irak şi Libia.

„Nu totul este în regulă cu conştiinţa… politicienilor americani", a spus el.

Lavrov a adăugat că misiunea Rusiei la Naţiunile Unite va organiza o conferinţă de presă pentru a arăta adevărata natură a incidentelor de la Bucea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇