Ministrul de Externe al Ucrainei: Ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

Ministrul de Externe al Ucrainei: Ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucea, care se află la 30 de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Donețk și Luhansk.

Vor încerca să se deplaseze în regiunea Herson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmitro Kuleba, în timpul unei conferințe de presă susținute luni la Varșovia cu ministrul polonez de Externe, Liz Truss, potrivit Sky News.

ADVERTISING

Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucea vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte.

Ziua 40 de război - desfăşurarea evenimentelor

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina.

Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucea și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucea, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a adăugat Kuleba.

ADVERTISING

În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și a spus că nu ar trebui să existe „nicio discuție" despre eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei în timp ce trupele sale rămân în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇