Judecat pentru șpagă, chirurgul Irinel Popescu a primit un post călduț în cel mai înalt for al cercetării

Judecat pentru șpagă, chirurgul Irinel Popescu a primit un post călduț în cel mai înalt for al cercetării

Irinel Popescu, celebrul chirurg anchetat pentru corupţie şi care ar fi vrut să dea mită 100.000 de euro la DNA ca să scape de dosare, a fost numit într-un post important de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Medicul face parte din octombrie 2022 din Consiliul Național al Cercetării Științifice, care este cel mai înalt organism național din domeniul cercetării, scrie G4Media.

Ordinul de ministru a fost înnoit în februarie 2023.

Ministrul Sebastian Burduja susţine însă că ”pentru această poziție se organizează concurs, iar Irinel Popescu a fost singurul candidat la specializarea medicină. A dat declarație pe proprie răspundere că nu a avut abateri în cercetarea științifică și că nu a fost condamnat penal și a fost considerat eligibil.

ADVERTISING

Nu am știut de această situație. Dacă aveam cea mai mică informație, căutam o soluție legală. Dacă nu demisionează, voi căuta o cale legală de revocare”.

Este informaţie publică faptul că celebrul medic a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în decembrie 2021, după ce le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul DNA pentru a scăpa de dosare.

Asta după ce acelaşi medic fusese trimis în judecată de DNA în luna martie 2021, într-un alt dosar, în care e acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, pentru că ar fi încheiat contracte supraevaluate, producând un prejudiciu de peste 8 milioane de euro în dauna CNAS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Irinel Popescu este directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇