Joe Biden: SUA vor dona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID țărilor sărace

Joe Biden: SUA vor dona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID țărilor sărace

Statele Unite vor dona 500 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus către aproape 100 de naţiuni afectate grav de pandemie, care au mare nevoie de asistenţă, afirmă preşedintele Joe Biden, comparând eforturile Washingtonului cu implicarea în al II-lea Război Mondial.

Aflat în Marea Britanie, Joe Biden a declarat că SUA vor cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 produs de compania Pfizer, care vor fi oferite apoi unui număr de aproape 100 de țări care au nevoie urgentă de acestea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Este un pas major pentru intensificarea luptei globale cu pandemia. Facem acest lucru pentru a salva vieţi, pentru a pune capăt pandemiei, punct", a declarat Joseph Biden.

Aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin vor fi donate anul acesta, începând din august, iar restul de 300 de milioane în primul semestru al anului 2022, a precizat preşedintele SUA.

"În aceste vremuri problematice, americanii întind o mână de ajutor. Asta este ceea ce suntem. America va fi arsenalul vaccinurilor în lupta contra Covid-19, la fel cum America a fost arsenalul democraţiei în al II-lea Război Mondial", a subliniat Joe Biden.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!