După Lombardia, Italia pregătește restricții de circulaţie şi în regiunea Latium, în care se află Roma

După Lombardia, Italia pregătește restricții de circulaţie şi în regiunea Latium, în care se află Roma

Regiunea italiană Latium, în care se află Roma, se pregăteşte să impună o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de la miezul nopţii (01:00, ora României) la ora locală 05:00 (06:00, ora României).

Decizia a fost luată de Executivul regional, după o creștere alarmantă a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, potrivit unei surse citate de Reuters.

ADVERTISING

Această interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii ar urma să intre în vigoare vineri, potrivit acestei surse, care precizează că restricţii vizează de asemenea şcolile şi universităţile.

Lombardia, în care se află Milano, a impus luni o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, începând de la ora locală 23:00 (00:00, ora României).

ADVERTISING

Italia a înregistrat miercuri un vârf de 15.199 de contaminări cu COVID-19 în 24 de ore, a anunţat joi Ministerul italian al Sănătăţii.

Guvernul a prezentat duminică, în urma creşterii numărului îmbolnăvirilor, noi restricţii. Şi regiunea Campania intenţionează să impună o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii începând din acest weekend, a anunţat marţi preşedintele acesteia, urmând exemplul Lombardiei.

Bilanţul total al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 449.648.

ADVERTISING

Bilanţul total al morţilor din cauza COVID-19 a crescut la 36.832. Miercuri s-au înregistrat 127 de decese, a precizat ministerul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇