Italia pregătește noi restricţii, după creșterea cazurilor de COVID-19. Cetățenii, îndemnați să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi”

Italia pregătește noi restricţii, după creșterea cazurilor de COVID-19. Cetățenii, îndemnați să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi”

Noi restricţii sunt introduse în Italia pe fondul epidemiei. Săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate propunerea premierului italian de a prelungi starea de urgenţă.

Pe fondul creşterii numărului de infectaţi cu coronavirus care a depăşit pragul de 2.500 în ultimele zile, autorităţile italiene pregătesc noi restricţii.

În urmă cu 2 luni, în august, Guvernul a anunţat că nu ia în considerare noi măsuri de restricţii, motivând că situaţia nu poate fi comparată cu cea din februarie sau martie, când boala se răspândea fără control şi era dificil de găsit şi urmărit persoanele infectate.

ADVERTISING

De sâmbătă, însă, în Capitală şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

Metafora exprimă clar ideea Guvernului italian de a introduce noi restricţii.

Marţi, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

ADVERTISING

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.

Dezbaterile pe marginea unui noi decret privesc şi România. Din punct de vedere legislativ, miercuri expiră decretul cu privire la carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din România în Italia.

ADVERTISING

În prezent, călătorii din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat 2499 de noi pozitivi şi 23 de decese.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇