Italia mută mai devreme slujba de Crăciun şi interzice deplasarea între regiuni de sărbători

Italia mută mai devreme slujba de Crăciun şi interzice deplasarea între regiuni de sărbători

Italienii nu vor putea participa la slujba ce are loc tradițional în noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al cazurilor de infectare şi deceselor.

În ultimele săptămâni, Italia a raportat mai multe decese din cauza noului coronavirus ca oricare altă ţară europeană şi, deşi creşterea a încetinit, Guvernul este îngrijorat în privinţa reuniunilor de Crăciun, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Sandra Zampa, a declarat că slujba din ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jur de ora 20:30, pentru ca credincioşii să poată reveni în case înainte de ora limită 22:00, impusă de carantină.

De asemenea, oamenii nu au voie să invite persoane din afara familiei la masa de Crăciun sau la alte sărbători.

”Începând din 20 decembrie, oamenii vor putea călători în afara regiunii lor doar pentru urgenţe, cum ar fi îngrijirea unui părinte singur”, a declarat Zampa la televiziunea La7.

Guvernul anunţase deja că staţiunile de schi vor fi închise în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Executivul de la Roma urma se se întrunească miercuri, seara târziu, pentru a decide detaliile restricţiilor pentru următoarele săptămâni, iar premierul să le prezinte joi, într-o conferinţă de presă. Restricţiile actuale urmează să expire joi.

Miercuri, Italia a raportat 684 de decese legate de coronavirus, faţă de 785 marţi, şi 20.709 de infecţii noi.

În total, în Italia şi-au pierdut viaţa 7.045 de persoane din cauza Covid-19, al doilea mare bilanţ din Europa după cel din Marea Britanie. Numărul total al cazurilor a atins 1,642 de milioane.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat, miercuri, că Guvernul deţine opţiuni pentru achiziţia a 202 milioane de vaccinuri pentru Covid-19, de la diverse companii, şi că aşteaptă aprobarea lor de către autorităţile pentru medicamente din Uniunea Europeană.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: