Italia ar putea introduce permise de călătorie pentru cetățenii vaccinați anti-COVID

Italia ar putea introduce permise de călătorie pentru cetățenii vaccinați anti-COVID

Italienii care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor fi introduşi într-un registru şi vor primi permise de care s-ar putea să aibă nevoie pentru a călători atât în ţară, cât şi în străinătate.

Măsura este inclusă în Planul Strategic pentru vaccinarea anti-COVID, pe care ministrului italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, îl va prezenta în Parlament pe 2 decembrie, notează Il Giornale.

Planul guvernului italian este acela de a vaccina, începând cu luna ianuarie, cât mai mulţi oameni într-un timp cât mai scurt, prioritate urmând să aibă angajaţii din sistemul de sănătate, iar apoi cei din azilurile de bătrâni.

ADVERTISING

În continuare, vaccinarea se va face pe grupe de vârstă, în ordine descrescătoare. Categoriile vulnerabile de persoane vor avea, de asemenea, prioritate.

Toate persoanele vaccinate trebuie să fie incluse într-un registru special, pentru ca potenţialele reacții adverse să poată fi monitorizate mai uşor. Totodata, pe baza acestui registru vor fi eliberate permise de care ar putea să fie nevoie pentru a călători în țară și în străinătate.

La câteva săptămâni după vaccinare vor fi efectuate teste serologice pentru a se stabili dacă vaccinul a avut într-adevăr ca rezultat producerea de anticorpi împotriva coronavirusului.

ADVERTISING

În caz contrar, va fi nevoie de repetarea vaccinării, cel mai probabil cu un produs diferit, mai notează sursa citată.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇