Italia a depăşit pragul de 50.000 de morţi din cauza coronavirusului

Italia a depăşit pragul de 50.000 de morţi din cauza coronavirusului

Italia, prima ţară europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus în primăvară, a depăşit luni pragul de 50.000 de morţi, potrivit unui bilanţ al autorităţilor sanitare.

Italia a înregistrat luni 630 de decese în ultimele 24 de ore, bilanţul total al morţilor ajungând la 50.453, între care 15.000 de la 1 septembrie, la 1,4 milioane de cazuri.

Vârful deceselor într-o singură zi a fost în 27 martie - 969 - în timpul carantinei naţionale.

ADVERTISING

Cu puţin peste 60 de milioane de locuitori, Italia este al şaselea stat care raportează 50.000 de morţi, după Statele Unite, Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie, potrivit unei numărători a AFP.

Peninsula este acum divizată în diferite zone în funcţie de situaţia epidemiologică, de la roşu, trecând prin galben şi ajungând la portocaliu.

Italia are una dintre cele mai îmbătrânite populaţii din lume

Măsurile de restricţie adoptate după perioada estivală - izolare, închiderea anticipată a barurilor şi restaurantelor, a sălilor de sport, a muzeelor - par a avea rezultate. Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza a prevenit în acest weekend: "Ar fi o gravă eroare să lăsăm garda jos".

ADVERTISING

Italia suferă din cauza demografiei sale, cu una dintre cele mai îmbătrânite populaţii din lume, şi din cauza carenţelor sistemului de sănătate, în special în sud.

Potrivit Eurostat, Peninsula are cea mai mare vârstă medie din Uniunea Europeană, 46,3 ani (statistici din 2018) faţă de 43,1 ani în cele 28 de state membre.

Şi presiunea pe unităţile de terapie intensivă rămâne puternică după primul val, în ciuda creşterii numărului de paturi, spitalele ducând lipsă de personal calificat.

ADVERTISING

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii publicate duminică, Italia număra 34.279 de persoane bolnave de Covid-19 spitalizate, precum şi 3.801 de bolnavi la terapie intensivă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇