ÎPS Teodosie, pensionat cu forța de la Facultatea de Teologie. Tribunalul i-a respins contestația

ÎPS Teodosie, pensionat cu forța de la Facultatea de Teologie. Tribunalul i-a respins contestația

Tribunalul Constanța a respins luni cererea lui ÎPS Teodosie prin care acesta contestă decizia Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius de a nu-i prelungi postul de titular după ce înaltul prelat a împlinit vârsta de pensionare.

Universitatea Ovidius a abrogat metodologia prevăzută de legislație care ar fi permis prelungirea contractului lui Teodosie și legea nu o obligă să o reintroducă.

Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie, iar arhiepiscopul Tomisului împlinește această vârstă pe 12 decembrie anul acesta.

ADVERTISING

”ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea 'Ovidius' din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a explicat pentru Info-sud-est.ro Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

Acum Tribunalul Constanța a respins ca nefondată contestația lui Teodosie, însă decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

ADVERTISING

Teodosie a fost decanul Facultății de Teologie timp de 14 ani, până în 2016. El conducea și Școala Doctorală de Teologie de la Universitatea ”Ovidius” și chiar anul acesta Patriarhia acuza plagiate și numeroase probleme aici.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. El va putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”, dacă va fi solicitat.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇