ÎPS Teodosie nu vrea să se pensioneze și a dat în judecată Universitatea Ovidius

ÎPS Teodosie nu vrea să se pensioneze și a dat în judecată Universitatea Ovidius

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a dat în judecată Universitatea Ovidius, pentru că nu i-a prelungit postul de titular de la catedra Facultății de Teologie după 65 de ani, vârsta pensionării.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, pentru Info Sud-Est.

ADVERTISING

Universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare.

ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020 și nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular, după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇