IPS Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni

IPS Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și s-a exprimat metaforic, spunând că ”nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”.

IPS Teodosie mai susține că a oferi copiilor drepturi de adulți reprezintă o anomalie.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

ADVERTISING

Reprezentantul bisericii mai susține că specialiștii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în degringoladă a societății.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

Potrivit unui proiect aflat în Parlament, elevii vor urma cursurile „educație sanitară”, cu acordul părinților. Proiectul a stârnit numeroase controverse, fiind contestat chiar din rândurile coaliției de guvernare.

ADVERTISING

Nu este vorba despre sex la educația sexuală, e vorba de a-i învăța pe copii să se apere de abuzuri, de hărțuire. Sunt nenumărate situații care nu țin de mediul social al copiilor”, a explicat profesorul Marcel Bartic la Digi24.

Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni.Minorii au drepturi de majori, este o...

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Marţi, 29 iunie 2021

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇