Profesor: Educaţia sexuală îi învaţă pe copii să se apere de abuzuri

Profesor: Educaţia sexuală îi învaţă pe copii să se apere de abuzuri

Marcel Bartic, profesor la Little London International Academy, explică de ce este atât de important ca educația sexuală să fie introdusă în programa școlară.

În primul rând, nu este vorba despre sex, subliniază Bartic, ci despre cum copiii învață să se apere de abuzuri și hărțuire.

”Sunt oameni care nu înțeleg că vorbim, în primul rând, de educație (...) E ca și cum le-aș vorbi copiilor despre triunghi la matematică și ar lua o formă geometrică. În primul rând că educația sexuală nu este despre sex. Poate că ar trebui să mai repetăm, să demitizăm și să demontăm lucrurile care vin dintr-o anumită parte a spațiului public.

ADVERTISING

Nu este vorba despre sex la educația sexuală, e vorba de a-i învăța pe copii să se apere de abuzuri, de hărțuire. Sunt nenumărate situații care nu țin de mediul social al copiilor”, a declarat profesorul la Digi24.

El a subliniat că ”sunt experți care au făcut studii și au ajuns la concluzia că aceste cursuri diminuează numărul de minore însărcinate, de abuzuri, de hărțuire”.

Specialistul a mai explicat că toți copiii - indiferent de mediul social - sunt expuși riscurilor:

”Toți copiii, indiferent de mediul social, sunt expuși unor astfel de situații. Gândiți-vă la situații în care băieții ar trebui să învețe să spună nu. Băieții ar trebui să învețe că felul în care se îmbracă o fată nu este o invitație. O fată, o femeie se poate îmbrăca oricum vrea fără ca asta să însemne o invitație pentru cineva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astea nu sunt lucruri care țin de mediul social. Și în cele mai bune familii vom găsi astfel de situații. Iar dacă acelor copii nu le spune nimeni că nu e în regulă să se întâmple asta, atunci vom vedea peste câțiva ani această situație”, a mai declarat Bartic.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇