Patriarhia, tiradă despre educaţia sexuală: O formă de manipulare, un atentat asupra inocenţei copiilor

Patriarhia, tiradă despre educaţia sexuală: O formă de manipulare, un atentat asupra inocenţei copiilor

Patriarhia Română a transmis marţi precizări în legătură cu „aşa-zisa «educaţie sexuală»”, cum o numeşte, şi despre care spune că este „obiectul unor mari presiuni ONG-istice şi partinice pentru introducerea ei într-o programă şcolară deja asfixia(n)tă”.

În plus, susține că se ignoră și chiar sfidează „inclusiv voinţa părinţilor şi drepturile lor constituţionale de a decide asupra educaţiei propriilor copii”.

Instituţia consideră că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pentru întreaga viaţă.

ADVERTISING

Amplul comunicat remis începe prin a remarca faptul că există deja în şcolile din România materii, în afară de Biologie, al căror conţinut este „perfect adecvat predării noţiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate”.

Articole din Constituție, argumente

Sunt aduse în discuţie documente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerate detestabile.

Ca susţinătoare ale argumentelor sunt evocate articole din Constituţia României, Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi Legea educaţiei naţionale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ideologizarea informaţiilor transmise elevilor în cadrul şcolar, care trebuie sa rămână unul curat şi neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicţie cu scopul real şi ultim al educaţiei: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale şi al eticii virtuţii ca expresie a echilibrului şi normalităţii.

Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată «credibil», prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că «avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume» din cauza absenţei din programa şcolară a unei materii obligatorii numite «educaţie sexuală», dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici: disoluţia familiei şi abandonul şcolar”, mai arată, între altele, Patriarhia.

ADVERTISING

Puteți citi AICI integral comunicatul.

Citește mai multe despre subiectul educației sexuale:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇