Ministrul Educației spune că educația sexuală va fi ca religia: Părinții care refuză își retrag copiii

Ministrul Educației spune că educația sexuală va fi ca religia: Părinții care refuză își retrag copiii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, propune ca ora de educație sexuală să fie precum ora de religie, iar părinții care nu sunt de acord să depună o cerere.

”Să fie înscriși la început, după care să se poată retrage punctual, caz cu caz, dacă părinții refuză. Acesta ar trebui să fie sistemul și trebuie să fie corelat cu caracterul respectivei discipline, integrată într-un modul de educație pentru viață”, a mai spus ministrul, la Digi24.

Mai exact, Cîmpeanu spune că educația sexuală ar trebui să fie doar una dintre disciplinele care pregătesc copiii pentru viață. Astfel, ”pachetul” ar include educație sanitară, educație de prim ajutor, alimentație rațională, educație juridică, rutieră sau financiară.

ADVERTISING

”Componenta de educație sexuală este extrem de importantă în acest fel, predată echilibrat, adecvat vârstei și de către persoane cu competențe – profesorul de biologie sau cadre medicale. (...)

Va trebui să găsim și un răspuns integrat în nevoia de simplificare a curricumului. Ar putea fi, de exemplu, un modul de educație pentru viață, în care să fie incluse etapizat educație sexuală, educație sanitară, educație de prim ajutor, alimentație rațională, educație juridică, rutieră, financiară.

Toate aceste componente nu au un curriculum atât de vast ca să justifice o oră pe săptămână. Modul de educație pentru viață să fie predat pe fiecare componentă de către specialiști poate fi o soluție. Educația sexuală trebuie să se găsească în acel modul, pentru că numărul mamelor de 11-14 ani e greu de comentat”, a mai spus Cîmpeanu.

ADVERTISING

Citește mai multe despre subiectul educației sexuale:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇