Inundaţiile din Satu Mare au fost cauzate de ploi cu maxime istorice: Au căzut 50 l/mp în două ore (Foto)

Inundaţiile din Satu Mare au fost cauzate de ploi cu maxime istorice: Au căzut 50 l/mp în două ore (Foto)

Inundaţiile din judeţul Satu Mare au fost provocate de ploi cu debite istorice: Au căzut până la 50 l/mp în două ore.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale "Apele Române" vorbesc despre o cantitate maximă de precipitaţii măsurată de 60 litri/ metru pătrat într-un interval de 6 ore, din care 50 litri/ metru pătrat - în două ore.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Echipele de la Apele Române intervin şi acum pe afluenţii Crasnei.

Foto: Facebook/Apele Române

"În cursul nopţii, din cauza precipitaţiilor istorice, pe cursurile de apă Maria şi Cerna (afluenţii Crasnei), precum şi pe părâul Nanda (afluentul Cernei) s-au format viituri de intensitate mare.

Inundaţiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanţi şi revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localităţile Răteşti, respectiv Hurezu Mare", au transmis, joi, reprezentanţii Apele Române.

Foto: Facebook/Apele Române

Aceştia sunt în teren şi acordă sprijin autorităţilor locale pentru limitarea pagubelor.

"Viiturile formate pe râul Maria şi Cerna se propagă, în acest moment, în aval pe râul Crasna, în zonă amenajată.

Vârful de viitură format pe râul Crasna va fi atenuat de polderul Moftin. Specialiştii noştri monitorizează cursurile de apă pe toate sectoarele aflate sub avertizare şi vor rămâne în teren în toată această perioadă", a arătat sursa citată.

100 de persoane din localitatea Răteşti, judeţul Satu Mare, au fost evacuate la Căminul Cultural după ce zeci de gospodării au fost inundate, în urma ploilor abundente care au provocat scurgeri de pe versanţi şi revărsarea Văii Maria.

Inundaţii s-au produs în mai multe localităţi din judeţ, după ce a fost cod roşu de inundaţii, pe un afluent al râului Crasna.

O situație aparte a fost în satul Stâna din comuna Socond, unde un șofer a fost surprins de viitură. Bărbatul se află în stare bună, dar mașina a fost distrusă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!