Inundaţiile din Germania au provocat pagube de aproximativ două miliarde de euro în infrastructură

Inundaţiile din Germania au provocat pagube de aproximativ două miliarde de euro în infrastructură

Valoarea pagubelor provocate infrastructurilor avariate de inundaţiile care au lovit vestul Germaniei au fost evaluate joi la aproximativ două miliarde de euro de ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer.

Inundaţiile de săptămâna trecută au devastat mari părţi din vestul Germaniei, precum şi din ţările vecine Belgia şi Olanda, transmite AFP.

Landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat au fost cele mai afectate, dar şi Bavaria şi Saxonia au avut de suferit.

În ceea ce priveşte căile ferate, numeroase linii ar urma să poată fi repuse în funcţiune până la finele anului, a declarat joi Andreas Scheuer, cu prilejul unei audieri în comisia pentru Transport din Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german.

ADVERTISING

Însă în cazul liniilor cele mai afectate, lucrările de refacere ar putea să se întindă pe o perioadă de doi până la trei ani, a estimat ministrul german al Transporturilor.

Anumite căi ferate au fost pur şi simplu distruse, a subliniat Andreas Scheuer, dând ca exemplu linia care face legătura între Koln şi Trier, pentru care pagubele nu pot fi constatate decât cu ajutorul dronelor pentru că nu este posibil accesul, pentru moment.

600 de kilometri de cale ferată distrusă

În landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat, două dintre regiunile cele mai afectate de inundaţii, se găsesc o serie de oraşe importante din Germania precum Koln, Bonn, Düsseldorf şi Koblenz, în jurul cărora văile râurilor au fost devastate de inundaţii.

ADVERTISING

Compania naţională de căi ferate Deutsche Bahn trebuie să reconstruiască în întregime sau să repare şapte linii de cale ferată în zona inundată, a declarat anterior un purtător de cuvânt al companiei pentru postul public de radio.

Potrivit operatorului feroviar, o suprafaţă totală de 600 de kilometri de cale ferată a fost distrusă şi 80 de gări au fost avariate, unele dintre ele grav.

În ceea ce priveşte infrastructura de comunicaţii, "90% din infrastructura digitală", precum turnurile de telefonie mobilă, a fost deja repusă în funcţiune, a precizat Andreas Scheuer.

ADVERTISING

Aceste inundaţii, cea mai gravă catastrofă naturală prin care a trecut Germania în ultimele decenii, au provocat de asemenea 177 de morţi, potrivit unui bilanţ încă provizoriu deoarece numeroase persoane sunt în continuare dispărute.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇