Instanța a decis arestarea a 14 dintre protestatarii reținuți pentru incidentele de luni noapte

Instanța a decis arestarea a 14 dintre protestatarii reținuți pentru incidentele de luni noapte

Instanța a decis măsura arestării preventive în cazul a 14 persoane implicate în violențele de la protestul de luni noapte. Forțele de ordine au găsit mai multe probe la percheziții, inclusiv materiale pirotehnice.

Este vorba despre manifestanți care au participat la protestele violente din Piața Unirii, din București, în noaptea de luni spre marți, potrivit Digi24.

Zeci de percheziţii după violenţele din centrul Capitalei: 22 de suspecţi au fost duşi la audieri

Aceștia au fost ridicați sâmbătă dimineața de acasă.

ADVERTISING

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al  Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, Cătălina Sântion, a declarat pentru News.ro că din cele 22 de persoane ridicate sâmbătă, în urma audierilor au fost reţinute 19.

După ce au fost prezentate instanţei pentru luarea de măsuri preventive, 14 au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru alte trei a fost decisă măsura controlului judiciar, iar două au fost plasate în arest la domiciliu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere. 

„Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

ADVERTISING

Citește pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇