Încet, dar sigur țările europene se relaxează și renunță la restricțiile antiCovid

Încet, dar sigur țările europene se relaxează și renunță la restricțiile antiCovid

Pe măsură ce campania de vaccinare avansează – lent, dar sigur – în Europa, iată că și țările europene se relaxează ușor, ușor.

De precizat este că totuși ratele de infectare și de locuri la ATI ocupate rămân ridicate în majoritatea cazurilor.

În Franța, o interdicție de călătorie internă a fost ridicată luni, iar elevii de liceu s-au întors în bănci pentru prima dată într-o lună.

Însă o interdicție de circulație pe timp de noapte a rămas în vigoare, în timp ce terasele mai au de așteptat. Abia din 19 mai se redeschid în Franța restaurantele, cafenelele, muzeele, cinematografele, teatrele și sălile de concerte. Și asta oricum în anumite condiții!

ADVERTISING

Franța raportează aproximativ 22.000 de cazuri noi zilnic, în comparație cu aproximativ 40.000 de cazuri la începutul lunii trecute. Duminică, 5.585 de pacienți erau internați la terapie intensivă, relatează Euronews.

Grecia

În Grecia, mai multe restricții care au fost în vigoare din noiembrie s-au încheiat luni. Restaurantele și cafenelele au voie să-și reia activitatea în aer liber, deci să-și deschidă terasele.

Companiile și serviciile legate de turism vor începe să funcționeze din nou pe 15 mai.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ungaria

Și Ungaria a relaxat, încă de sâmbătă, anumite restricții pentru persoanele cu carduri de imunitate emise de Guvern. Deținătorii unui astfel de card pot mânca în interiorul unui restauranat, pot merge la hotel, teatru, cinema, spa, săli de fitness, librării, muzee și alte locații asemenea.

În plus, a fost extins intervalul orar în care sunt deschise activitățile. În loc de ora 23:00, la miezul nopții se dă mai nou stingerea în Ungaria.

Măsura era în vigoare din noiembrie 2020.

Italia

Italia a început redeschiderea treptată săptămâna trecută. Elevii s-au întors în școli, iar muzeele și cinematografele și-au redeschis porțile.

ADVERTISING

Sâmbătă, s-au deschis mai multe plaje din această țară.

Olanda

Totodată, și Olanda a ridicat măsura interdicției de a circula pe timpul nopții (care a declanșat proteste ample în țară). În plus, cumpărătorii au putut merge în magazinele neesențiale fără a-și face o programare anterior! Totuși, numărul unităților deschise de acest fel a fost redus.

Însă pentru prima oară în 6 luni, barurile și cafenelele și-au putut redeschide terasele. Totuși, condițiile sunt atât de dure, încât patronii reclamă că nu vor obține niciun fel de profit, căci numărul meselor este extrem de redus.

Terasele au voie să fie deschise doar între 12:00 și 18:00. La o masă pot sta maximum două persoane care nu sunt din aceeași familie.

Şi restricțiile în București au fost relaxate de azi şi se redeschid restaurantele și sălile de spectacol

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇