Incendiul de la fabrica din Prahova a pornit de la un aparat de sudură folosit greșit. Unul dintre răniți va fi transferat în Belgia

Incendiul de la fabrica din Prahova a pornit de la un aparat de sudură folosit  greșit. Unul dintre răniți va fi transferat în Belgia

Cauza probabilă a incendiului care a cuprins luni seară o fabrică de produse pe bază de ţiţei o reprezintă folosirea, fără respectarea normelor, a unui dispozitiv de sudură, informează marţi dimineaţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Cei doi bărbaţi răniţi în incendiu respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi, conform News.ro.

Pacientul de 59 de ani are arsuri de diferite grade pe 60% din suprafața corporală, iar pacientul de 53 de ani are arsuri pe 70% din suprafața corporală, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății, citat de Biziday.

ADVERTISING

De asemenea, unul dintre răniți urmează să fie transferat la un spital din Belgia, iar pentru celălalt se așteapta un răspuns de la AKH Viena.

“Conform ultimelor informații primite, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient”, menționează Ministerul Sănătății.

Apoi, ministerul a transmis că și cel de-al doilea pacient va fi tranferat.

“Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate", a informat instituția.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o hală din localitatea prahoveană Colceag, unde funcționa o stație de prelucrare de produse petroliere.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇