Incendiu uriaș într-o stațiune populară din Turcia. 2 morți după ce un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției (Foto & Video)

Incendiu uriaș într-o stațiune populară din Turcia. 2 morți după ce un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției (Foto & Video)

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în stațiunea Marmaris din sud-vestul Turciei. Doi oameni au murit și 5 au fost răniți după ce un elicopter al pompierilor turci s-a prăbușit în timpul intervenției.

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea, potrivit Reuters.

Vântul a alimentat incendiul, au mai spus autoritățile. 15 elicoptere și opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a declarat atunci un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

ADVERTISING

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇