Încă doi oligarhi ruși, îndepărtați: O moarte suspectă și o arestare pentru trădare

Încă doi oligarhi ruși, îndepărtați: O moarte suspectă și o arestare pentru trădare

Lista deceselor misterioase ale unor oligarhi ruși se mărește, dar și cea a arestaților pentru trădare. Cel mai recent deces este cel al directorului general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii.

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, ar fi căzut de pe o barcă de mare viteză și a murit sâmbătă lângă insula Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, Rusia, lângă Vladivostock, scrie Newsweek.

Pechorin a lucrat sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, potrivit publicației ruse Komsomolskaya Pravda, modernizând aviația în estul Rusiei. S-a implicat și în dezvoltarea resurselor din Arctica în contextul sancțiunilor dure impuse după invazie.

ADVERTISING

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic de Est, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Daily Mail a raportat că Pechorin a vorbit în timpul unei sesiuni numită „Fiecare are propriul drum: Logistica unei lumi schimbate”.

Încă o arestare pentru trădare

Continuă și arestările celor acuzați de trădare. Serviciul Federal de Securitate din Rusia a anunțat că l-a arestat pe directorul unei fabrici de avioane din Moscova, fiind acuzat că a trimis în Ucraina documente secrete, scrie Meduza.io.

ADVERTISING

Potrivit FSB, directorul fabricii, care avea acces la documentația tehnică secretă, a fotografiat desene ale pieselor aeronavelor militare, după care le-a predat unui cetățean al Ucrainei.

El riscă până la 20 de ani de închisoare. FSB nu a spus numele directorului și nici al fabricii. Dar într-un clip cu reținerea lui, se vede numărul mașinii, marca Nissan.

Numărul de înmatriculare ar aparține autoturismului lui Mihail Vladimirovici Baranov, iar acesta ar lucra la MiG Aircraft Corporation din 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇