O nouă moarte suspectă a unui oligarh rus: Un multimilionar cu legături cu Gazprom a fost găsit împuşcat în cap, în piscină

O nouă moarte suspectă a unui oligarh rus: Un multimilionar cu legături cu Gazprom a fost găsit împuşcat în cap, în piscină

Un multimilionar rus a fost găsit împuşcat în propria curte. Este doar cea mai recentă dintr-un şir de morţi suspecte ale unor oligarhi care au legături cu gigantul Gazprom.

Iuri Voronov a fost găsit împuşcat în cap în piscină, într-o suburbie de lux din Sankt Petersburg, relatează Daily Mail.

În apropiere era un pistol şi mai multe cartuşe folosite au ajuns pe fundul piscinei.

Voronov avea 61 de ani şi era directorul unei companii de logistică, cu contracte profitabile cu Gazprom în Arctica.

ADVERTISING

Oligarhul este cel mai recent caz dintr-o serie de morţi în circumstanţe misterioase. Mulţi dintre cei decedaţi aveau legături cu Gazprom, iar doi dintre ei au murit în aceeaşi suburbie din Sankt Petersburg, ca Voronov.

Anchetatorii ruşi atribuie moartea lui Voronov unei ”dispute cu parteneri de afaceri”. Soţia le-ar fi spus anchetatorilor că Voronov credea că a fost victima unei escrocherii a unor parteneri ”neonorabili”, în urma căreia a pierdut ”mulţi bani”.

O serie de morţi suspecte

Însă în ultimele luni au avut loc mai multe decese, în acelaşi cartier, ceea ce a trezit speculaţii cum că sunt crime aranjate pentru a arăta ca sinucideri. Iată despre cine e vorba:

ADVERTISING

1. Alexander Tiulakov, 61 de ani, un oficial de rang înalt din domeniul financiar şi al securităţii Gazprom, a fost găsit spânzurat în propria casă, în complexul exclusivist Leninsky, în februarie. Anchetatorii au spus că s-a sinucis, dar presa locală a precizat că pe corp au fost găsite semne de bătaie - sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

În acelaşi complex rezidenţial, Leonid Shulman, 60 de ani, a fost găsit înjunghiat în baie. Shulman a fost directorul transporturilor la Gazprom Invest, o ramură a gigantului energetic care se ocupă de proiectele de investiţii.

ADVERTISING

Miliardarul Alexander Subbotin, 43 de ani, fost director executiv la Lukoil, a fost găsit mort în luna mai, după ce ar fi ”urmat sfatul unor şamani”. Una din teorii susţine că bărbatul a fost otrăvit cu venin de broască râioasă, care a declanşat un atac de cord.

În aprilie, Vladislav AvaIev, 51 de ani, un fost oficial de la Kremlin, părea că şi-a luat viaţa după ce şi-a ucis soţia şi fiica. Avalev a avut legături la nivel înalt cu principala instituţie financiară rusă, Gazprombank. Prietenii au contestat informaţiile potrivit cărora el era gelos după ce soţia sa a recunoscut că este însărcinată cu şoferul.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenia, 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce şi-a ucis cu un topor soţia şi pe fiica lor adolescentă. El era vicepreşedinte al Novatek. Ca şi în cazul lui Avaiev, se sugerează că a fost vorba de un asasinat înscenat pentru a părea o crimă şi sinucidere.

Săptămâna trecută, multimilionarul IevgenI Palant, în vârstă de 47 de ani, şi soţia sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii născuţi în Ucraina, au fost găsiţi morţi de fiica lor. Potrivit presei, femeia şi-a luat viaţa dintr-un exces de gelozie, după ce Palant i-a mărturisit că o părăseşte. Cu toate acestea, informaţia a fost contestată vehement de cel mai bun prieten al cuplului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇